2017. Június 25. vasárnap


Hozzávalók:
2 kisebb, zsenge padlizsán
3 uborka nagyságú zsenge cukkini
5-6 közepes paradicsom
2 közepes fej hagyma
1 húsos zöldpaprika
100 g sós juhsajt (szirene)
30 g reszelt sajt
2 evõkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
8-10 friss bazsalikomlevél
bors


ELKÉSZÍTÉSE:
A hámozatlan megmosott padlizsánt mûanyag vagy fakéssel 1 cm vastag szeletekre vágjuk, fél órára besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja, leöblítjük, lecsepegtetjük. A szintén hámozatlan cukkinit megmossuk és felszeleteljük. A kicsumázott paprikát csíkokra, a meghámozott paradicsomot cikkekre vágjuk. A megtisztított hagymát, fokhagymát és a bazsalikomlevelet felaprózzuk, és az egészet lazán összekeverjük.

Kiolajozunk egy tûzálló tálat, beletesszük a zöldségeket, tetejét sóval, borssal meghintjük, olajjal meglocsoljuk, és elõmelegített sütõben, a közepesnél magasabb hõmérsékleten (200 fokon) 30 percig sütjük.

Ekkor a tetejére rendezzük a felszeletelt vagy elmorzsolt juhsajtot, megszórjuk a reszelt sajttal és további kb. 15 percig sütjük.

Azonnal, forrón tálaljuk.

Ropogós, friss kenyér meg egy kis könnyû vörösbor illik hozzá.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés