2017. December 17. vasárnap


Hozzávalók (4 személyre):
200 g sült kacsahús
200 g sárgarépa
120 g uborka
120 g vöröskáposzta
120 g nyers kukorica
80 g gomba
Fűszerek:
almaecet
barna cukor
őrölt fehérbors
őrölt kömény
gyömbér, kurkuma
bazsalikom, tárkony, majoránna, lestyán
fokhagyma, vöröshagyma
napraforgóolaj


ELKÉSZÍTÉSE:

Az uborkát alapos mosás után, héjastól meggyaluljuk, kevéske sót adunk hozzá, utána ízlés szerint barna cukorral, almaecettel, őrölt fehérborssal ízesítjük, hozzáadunk két gerezd apróra vágott fokhagymát, pár csepp hidegen préselt napraforgóolajat.

A sárgarépát és a káposztát szeletelve, a zöldborsót és a gombát, valamint a nyers kukoricát megpároljuk kevés vízzel az alábbi fűszerezéssel: ízlés szerint só, fehér bors, bazsalikom, őrölt kömény, egy mokkáskanálnyi gyömbér, tárkony, kurkuma és lestyán. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségeket ne pároljuk túl puhára! A kacsahúst megsütjük fokhagymával, vöröshagymával és almával, sózva, majoránnával fűszerezve. Tálaláskor a felsorolt zöldségféléket körberakjuk, és közepére hidegen, bőröstől kockázott kacsasültet teszünk.

További karácsonyi receptek

 









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés