2017. Augusztus 19. szombat


Hozzávalók:
A töltelékhez:
30 dkg barna rizs
20 dkg szójapehely
házi készítésû ételízesítõ
1 dl olaj
2 kiskanál pirospaprika
origanó
borsikafû
A sûrítéshez:
3 evõkanál durumliszt
1 kiskanál pirospaprika
3 evõkanál olaj
1 dl víz
A tálaláshoz:
tejföl vagy kefír


ELKÉSZÍTÉSE:

Megreformált töltelék: A rizst félpuhára fõzzük. A szójapehelyre annyi házi készítésû ételízesítõs vizet öntünk, hogy sûrû pépet kapjunk. Ezután az olajat, a pirospaprikát, az origanót és a borsikafüvet belekeverjük, majd a félig fõtt rizst is hozzáadjuk. Miután jól összegyúrtuk, a levelekbe töltjük. A sûrítés után szép lassan összeforraljuk, tejföllel vagy kefirrel tálalhatjuk.

Szerző Borszéki Rétháti Ágnes (Az én reformkonyhám c. könyvének receptje alapján)








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés