2024. Április 20. szombat


Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
200g margarin
150 g liszt
150 g cukor
200 g mogyoró (õrölt)
50 g fehér csokoládé (reszelt)
3 csapott kávéskanál sütõpor
A töltelékhez:
500 g mascarpone
250 g tojáslikõr
200 g habtejszín
100 g porcukor
8 evõkanál csipkebogyólekvár
4 lap fehér zselatin
A tálaláshoz:
25 g pisztácia (aprított)


ELKÉSZÍTÉSE:

A margarint a cukorral egy tálban habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az átszitált, sütõporral elkevert lisztet, végül a mogyorót és a csokoládét. Alaposan összegyúrjuk.

A tésztát egy kivajazott formába tesszük, és elõmelegített sütõben, 175 fokon kb. 50 percig sütjük. Óvatosan kivesszük a formából, kihûtjük, majd keresztben kettévágjuk. Az alsó felét megkenjük 4 evõkanál csipkebogyólekvárral, rátesszük a tészta másik felét, és a tetejét is megkenjük a lekvárral.

A zselatint egy kevés hideg vízbe beáztatjuk. Közben a mascarponét összekeverjük a porcukorral és 200 ml tojáslikõrrel. A zselatint a felhasználási útmutatóknak megfelelõen feloldjuk és hozzáadjuk a krémsajthoz. Végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt, és a tortát megkenjük a krémmel. A maradék tojáslikõrrel és a pisztáciával tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés