2017. Március 28. kedd


Hozzávalók:
3 ek. margarin
1 csésze hosszúszemű rizs
1/2 csésze finomra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma, reszelt
1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva
1/2 csésze aranyszínű mazsola
1,5 csésze csirkealaplé (lehet leveskockából is)


ELKÉSZÍTÉSE:

Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd enyhén pirítsuk át benne a rizst, a hagymát és a fokhagymát, a mazsolát és az almát. Az egész nem tart tovább 4-6 percnél.

Öntsük rá a csirkealaplevet, forraljuk fel, majd főzzük alacsony hőmérsékleten lefedve 16-18 percig, vagy amíg fel nem szívja az összes folyadékot.

Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 9,8 g; koleszterin: 23 mg; nátrium: 469 mg; teljes szénhidrát: 59,1 g; rosttartalom: 2,3 g; fehérje: 5,2 g


TIPPEK:

A basmati rizs nagyon illik ehhez az ételhez.

További koleszterinszegény receptek


EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

Epebetegek fokhagyma és hagyma nélkül készítsék.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés