2017. Április 28. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg karfiol
30 dkg darált sertéshús
4 evõkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 dl kefir
4 dkg lecsó
fûszerpaprika
õrölt bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A felmelegített olajon átfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük a darált sertéshúst és erõs tûzön sóval, fûszerpaprikával, borssal ízesítve pároljuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a lecsót . Közben a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben elõfõzzük.

Egy hõálló edényt kikenünk olajjal, elterítjük benne a karfiol felét, rásimítjuk a párolt húst, majd rátesszük a megmaradt karfiolt. A tetejét kefírrel meglocsoljuk, elõmelegített sütõben átsütjük.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés