2017. Augusztus 19. szombat


Hozzávalók (4 adaghoz):
4 csõ kukorica vagy 15 cső friss bébikukorica
5 cm-es gyömbérdarab frissen reszelve
3 aprított fokhagymagerezd
1-3 teáskanál aprított friss piros chili
2 teáskanál törött zöld bors
2 evõkanál víz
2 evõkanál halszósz (elmaradhat)


ELKÉSZÍTÉSE:

Eltávolítjuk a kukoricacsövek héját és haját. Egy tálkában jól összekeverjük a gyömbért, a fokhagymát, a chilit, a borsot és a vizet. A kukoricacsöveket megforgatjuk a fûszerkeverékben, majd banánlevéllel vagy sütõpapírral bélelt párolókosárba tesszük.

A kosarat forró vízzel teli edény fölé tesszük, lefedjük, és 10-20 percig pároljuk (a kukorica nagyságától függõen), vagy amíg a kukorica megpuhul, lecsepegtetjük. Meghintjük halszósszal és rögtön tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés