2017. Április 28. péntek


Hozzávalók
26 dkg darált mogyoró
4 ek. tejszín
3 tojás
6 dkg liszt
6 dkg cukor
egy csipet só
4 birsalma
1 narancs
2 ek. jó minőségű méz
5 dl narancslikőr


ELKÉSZÍTÉSE:

Keverjünk össze 20 dkg mogyorót a liszttel, a tejszínnel, a tojással, a cukorral és a csipetnyi sóval, majd 20 percig pihentessük.

A kompóthoz hámozzuk meg és vágjuk fel a birsalmákat. A narancs héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. Adjuk hozzá a birsalmához a mézzel és annyi vízzel együtt, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha kész, hagyjuk lassan, fedő alatt kihűlni.

Ezt követően a mogyorós tésztából szaggassunk kiskanál méretű galuskákat, és forró olajban süssük aranyszínűre. A kihűlt birskompótot egy kis narancslikőrrel megbolondítjuk, belekeverjük a maradék mogyorót és a galuskára szedjük.

További karácsonyi receptek


TIPPEK:







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés