2017. Április 28. péntek


Hozzávalók:
40 dkg hízott libamáj
4 ek. olaj
4 savanykásabb alma
0,5 dl Calvados (almapálinka)
só, frissen őrölt bors
majoránna


ELKÉSZÍTÉSE:

Vágjuk a libamájat vékony szeletekre. Sózzuk kissé, borsozzuk, szórjunk rá majoránnát, majd negyed óráig pihentessük. Ezalatt vágjuk ki az almákból a magházat és szeleteljük fel. Az olajban süssük pirosra a májat, de vigyázzunk, hogy belül még finom omlós maradjon.

A maradék olajban pirítsuk meg egy kicsit az almaszeleteket, a végén pedig öntsük rá az almapálinkát.

Helyezzük a májat és a sült almaszeleteket felváltva egy tálra, és köretként tegyünk mellé sült hagymakarikákat és tört vagy tepsis burgonyát.

További karácsonyi receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés