2017. Augusztus 18. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
3 kacsamell, lebőrözve, vékony érmékre szeletelve
120 ml portói bor
1 egész narancs leve és lereszelt héja
1 babérlevél
1 szál petrezselyem
1 szál kakukkfű
1 szál rozmaring
25 gramm liszt
3 ek. olaj
1 kanál vaj
20 dkg magozott szilva (lehet mirelit is)


ELKÉSZÍTÉSE:

Tegyük a kacsát egy edénybe, öntsük rá a portóit, a reszelt narancshéjat és a narancslevet, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a babért, a petrezselyme, és pácoljuk egy éjszakán át.

Vegyük ki a kacsát, a páclevet tegyük félre. A kacsaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk lisztbe. A zöldfűszereket csepegtessük le, töröljük le, hevítsük fel az olajat és a vajat, és tegyük bele őket. Tegyük mellé a kacsát és süssük aranybarnára. Szórjuk a kacsa mellé a maradék lisztet, a páclevet és a szilvát, óvatosan kavargatva lassan sűrítsük be.

A díszítéshez néhány szelet narancsot és friss zöldfűszereket használjunk.

További karácsonyi receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés