2017. Augusztus 18. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
1 db, 60-80 dkg-os hízott libamáj
4 szelet baconszalonna
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 evőkanál olaj
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A libamájat vágjuk 4 részre, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd baconbe tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat, és pirosra sütjük.

Ezután tűzálló edényben, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függően, hogy lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a májat.


TIPPEK:







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés