2017. Október 22. vasárnap


Hozzávalók 4 személyre:
2 db egész filézett libamell
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
só, bors, vegeta


ELKÉSZÍTÉSE:

A filezett libamelleket kettévágjuk, megsózzuk, vegetát is teszünk rá, majd hozzátesszük a kettébe vagy négybe vágott vöröshagymákat, és beletesszük az előtte már 10-15 percre beázatott római tálba. Lefedve betesszük a hideg sütőbe, 200 fokon sütjük.

Fél óra elteltével hozzáadjuk a fehérbort, és az összezúzott fokhagymát a húsok tetejére tesszük. A húsokat időnként megfordítjuk, összesen sütjük kb. 2-2,5 óráig, míg omlós, puha nem lesz a sült. A sütés vége felé levesszük a fedelet, ekkor hirtelen pirossá sül a pecsenye. Tálaláshoz kb. fél centis szeletekre vágjuk.

Kitűnő köret lehet hozzá párolt alma vagy káposzta, hagymás törtburgonya. Ez az étel hidegen is kiváló, előre megsüthetjük, és a hideg sültet salátával, friss kenyérrel tálalhatjuk a vendégeknek. A libalakoma akkor teljes, ha libamájat is sütünk, amit szintén adhatunk hidegen is, melegen is.


TIPPEK:

Ugyanígy készíthetünk kacsamellet is. Borajánlat: Tokaji furmint

További karácsonyi receptek


Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit!







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés