2017. Szeptember 21. csütörtök


Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg cukor
2 egész tojás
1/2 csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg puha vaj
1 dl tej
1 csipet só
1 ek méz
kevéske rum
A tetejére: ízlés szerint mazsola, porcukor, színes cukormáz, színes cukordísz, csokoládédarabok, marcipán nyuszi, csokitojások.


ELKÉSZÍTÉSE:

Az alapanyagokat egy nagy tálba teszünk és összeturmixoljuk, majd a muffinformába öntjük. A formát csak 3/4-ig töltsük meg, különben a sütemény „túlcsordul”. Ha fém muffinformát használunk, vajazzuk ki, mielõtt beletesszük a masszát. Erre akkor nincs szükség, ha papírkosárkákat vagy szilikon muffinformát használunk a sütéshez.

A muffin 200 fokon, elõmelegített sütõben 20 perc alatt elkészül.

Díszítése:
Sütés elõtt tesszük a tetejére a mazsolát és/vagy a csokoládét, utána meghintjük porcukorral. Ha cukormázzal és színes cukorkákkal díszítjük, csak sütés után tegyük rá, csakúgy, mint a marcipán nyuszit és a csokitojásokat. Ez utóbbiakat fogpiszkálóval rögzíthetjük.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés