2017. Október 17. kedd


Hozzávalók 4 személyre:
4 hátszínszelet (150-150 g)
4 evõkanál szójaszósz
2 evõkanál olaj
2 evõkanál méz
1 evõkanál currypor
vízitorma, ízlés szerint
bors


ELKÉSZÍTÉSE:

Egy tálban összekeverjük a szójaszószt, curryt, 1 evõkanál olajat, egy kis borsot, és a mézet, majd úgy forgatjuk meg benne a hússzeleteket, hogy mindenütt jól befedje a keverék. Szobahõmérsékleten 20-25 percig pácoljuk a húst, idõnként pedig megforgatjuk a páclében. Ha elkészült, a maradék olajat egy nagyobb serpenyõben magas hõmérsékleten felforrósítjuk, majd beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalán 3-3 percig sütjük (rózsaszínûre).

A vizitormát megmossuk, szárazra töröljük és leveleire szedjük. A hússzeleteket ízlés szerint megsózzuk, egy tálra helyezzük, vízitormával körítjük, és máris tálaljuk. Köretként rizst adunk hozzá, és ha a rizshez fõzés közben egy kis összevágott paprikát és csipetnyi sáfrányt is teszünk, akkor még ízletesebb sõt színesebb ételt kapunk.

Személyenként körülbelül 32 g fehérjét, 8 g zsírt, és 17 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés