2017. Június 25. vasárnap


Hozzávalók 4-6 személyre:
80 dkg filézett pulykamell
50 dkg salátauborka
20 dkg póréhagyma
1-1 sárga és piros színû paprika
2,5 dl joghurt
1,2 dl forró húsleves (leveskockából)
5 evõkanál napraforgóolaj
1 csokor turbolya vagy petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
fél teáskanál só
2 késhegynyi frissen õrölt fekete bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A pulykamellet megmossuk, leszárítjuk. A megtisztított fokhagymát összetörjük, majd a sóval és a borssal egy evõkanál olajban elkeverjük. A húst a fûszeres olajjal bekenjük, majd 30 percig a hûtõben pihentetjük. A sütõt 200 fokra elõmelegítjük. A póréhagyma világoszöld leveleit valamint a gyökérrészét eltávolítjuk, majd a fehér hagymatestet megmossuk, és egy cm széles szeletekre vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk. Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A turbolyát megmossuk, lecsöpögtetjük, és finomra vágjuk.

A megmaradt olajat felforrósítjuk. A pulykamellet belefektetjük egy tepsibe, ráöntjük a forró olajat, és a sütõ középsõ részében 30 percig sütjük, majd a póréhagymát és a zöldpaprikát a pulykahúshoz tesszük, ráöntjük a forró húslevest, és további tíz percig pároljuk. Végül az uborkát is hozzáadjuk, és további 5 percig együtt pároljuk. Ezután a pulykamellet jó éles késsel felszeleteljük, a zöldséget kivesszük a tepsibõl, elõmelegített tálra tesszük, majd elrendezzük rajta a pulykaszeleteket is, és a már kikapcsolt, de még forró sütõben melegen tartjuk. A pecsenyelevet összekeverjük a joghurttal, mártásos csészébe töltjük, meghintjük turbolyával, és a pecsenyéhez tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés