2017. Június 27. kedd


Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg kicsontozott, főtt csirkehús
10 dkg durva kukoricadara
2 közepes paradicsom
1-1 zöld és piros színű paprika
1 húsleveskocka
4 dl víz
2 evőkanál olívaolaj (salátaolaj)
1-2 evőkanál almaecet
1-1 teáskanál frissen vágott rozmaring és kakukkfű
1 fél teáskanál édes pirospaprika
1 késhegynyi frissen őrölt bors
2 evőkanál vágott metélőhagyma


ELKÉSZÍTÉSE:

A kukoricadarát a vízzel és a húsleveskockával felforraljuk, majd lefedve 1 órán keresztül hagyjuk duzzadni a kikapcsolt tűzhely lapján. A paprikákat kimagvaljuk, hosszában négy részre vágjuk és öt percre forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután lecsöpögtetjük és vékony csíkokra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk és vékony gerezdekre vágjuk, a főtt csirkehúst vékony csíkokra metéljük.

A megpuhult kukoricadarát összekeverjük az olajjal, az ecettel, a zöldfűszerekkel, a pirospaprikával és a borssal, végül hozzáadjuk a paprika- és a húscsíkokat, valamint a paradicsomgerezdeket. Az egészet óvatosan átforgatjuk, majd a tetejét a metélőhagymával megszórjuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés