Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Kukoricás szárnyassaláta



salat1 [0]
Hozzávalók:
40 dkg kicsontozott, főtt csirkehús
10 dkg durva kukoricadara
2 közepes paradicsom
1-1 zöld és piros színű paprika
1 húsleveskocka
4 dl víz
2 evőkanál olívaolaj (salátaolaj)
1-2 evőkanál almaecet
1-1 teáskanál frissen vágott rozmaring és kakukkfű
1 fél teáskanál édes pirospaprika
1 késhegynyi frissen őrölt bors
2 evőkanál vágott metélőhagyma

Elkészítés:

A kukoricadarát a vízzel és a húsleveskockával felforraljuk, majd lefedve 1 órán keresztül hagyjuk duzzadni a kikapcsolt tűzhely lapján. A paprikákat kimagvaljuk, hosszában négy részre vágjuk és öt percre forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután lecsöpögtetjük és vékony csíkokra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk és vékony gerezdekre vágjuk, a főtt csirkehúst vékony csíkokra metéljük.

A megpuhult kukoricadarát összekeverjük az olajjal, az ecettel, a zöldfűszerekkel, a pirospaprikával és a borssal, végül hozzáadjuk a paprika- és a húscsíkokat, valamint a paradicsomgerezdeket. Az egészet óvatosan átforgatjuk, majd a tetejét a metélőhagymával megszórjuk.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept16.htm