2019. Október 18. péntek


Hozzávalók (4-6 személyre):
3 kis, karcsú padlizsán
2 kis piros húsú paprika
3 közepes cukkini
6 közepes gomba
A pácléhez:
1/2 dl olívaolaj
1/2 dl citromlé
1/2 dkg apróra tépett friss bazsalikomlevél
1 összenyomott fokhagymagerezd


ELKÉSZÍTÉSE:

A padlizsánt ferdén szeletekre vágjuk. Egy rétegben tálcára tesszük, megsózzuk, 15 percig állni hagyjuk. Jól leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk. A piros húsú paprikát félbevágjuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk, a paprika húsát hosszú, széles darabokra vágjuk. A cukkinit ferdén felszeleteljük. A gombák szárát levágjuk a kalap szélével egy vonalban. Az összes zöldséget nagy tálba tesszük.

A páclé elkészítése:

Zárható üvegben jól összerázzuk az olajat, a citromlét, a bazsalikomot és a fokhagymát. A páclevet a zöldségekre öntjük, és óvatosan összeforgatjuk. Mûanyag fóliával lefedve 1 órára a hûtõbe tesszük, néha megkeverjük. Elõkészítjük és begyújtjuk a grillsütõt.

A zöldségeket forró, kissé megolajozott grillrácsra, alumínium grilltálcára tesszük. A zöldségdarabok mindkét oldalát 2-2 percig sütjük a grill legforróbb részén. Amikor megpirulnak, tálalótálra tesszük õket. Sütés közben gyakran kenegessük a zöldségeket a maradék páclével.

A zöldségeket legfeljebb 2 óra hosszat lehet pácolni. Sütés elõtt 15 perccel vegyük ki õket a hûtõbõl. Ez a fogás tálalható melegen vagy szobahõmérsékleten is. A maradékot tálaljuk vastag, ropogós héjú kenyérszeletekkel vagy zsemlékkel. A pácba tehetünk más zöldfûszereket is, például petrezselymet, rozmaringot vagy kakukkfüvet. Salátaöntetnek is remek.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés