2017. November 23. csütörtök


Hozzávalók:
1 fej lilahagyma
1 alma
1 paradicsom
50 dkg cukkini
1 csomó petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
só, bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A karikára vágott hagymát egy serpenyőben megfonnyasztjuk 2 evőkanál olívaolajon. Meghámozzuk az almát, a magházat is eltávolítjuk, majd kockára vágjuk. A megmosott paradicsomot ugyancsak kockára vágjuk. Hozzáadjuk őket a már megpuhult hagymához, és kb. 5 percen át együtt pároljuk alacsony hőfokon.

A megtisztított cukkinit hosszában vékony csíkokra, majd a csíkokat kb. 5 cm-es darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat, és a cukkinit közepes hőfokon pároljuk addig, amíg levet nem ereszt. Ezután vegyük nagyobbra a hőfokot, és időnként megkevergetve, megrázogatva főzzük el a cukkini levét.

Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk az almát, a paradicsomot és a hagymát, és még 5-6 percig főzzük. A petrezselymet összevágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, majd összekeverjük a petrezselyemmel. Hozzákeverjük a cukkinihez, és 4-5 percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.

Ez az étel egy szerény vacsoraként önmagában is megállja a helyét, de köretként is kiváló.

Tápérték egy adagban: 9g szénhidrát,3 g fehérje,12 g növényi zsír,-vitaminok,és E-vitamin.



EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

Ez az értékes vitaminokat tartalmazó étel egyaránt ajánlott fogyókúrázóknak és candidásoknak. A magasabb szénhidráttartalom miatt a candida-diéta kezdeti szakaszában (tehát az első 2-3 hétben) ne fogyasszuk. Rosttartalma segíti az emésztést, a belek tisztulását. A fokhagyma és az olívaolaj jótékony hatással van a szív- és érrendszerre. A paradicsom az arra érzékenyeknél esetleg puffadást okozhat.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés