2017. Szeptember 20. szerda


Hozzávalók 4 személyre:
kb. 4 fogasfilé (egyenként 250 g)
6 evõkanál vaj
2 evõkanál citromlé
fehér bors
1 tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírhoz
A körethez:
500 g apró burgonya
300 g cukkini
300 g sárgarépa
3 evõkanál vaj
4 evõkanál zöldségleves
1-2 kiskanál balzsamecet (olasz fûszeres borecet), vagy vörösborecet
szárított kakukkfû és bazsalikom
só, bors, cukor


ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát a héjában megfõzzük, kicsit kihûtjük, majd meghámozzuk és felszeleteljük. A sárgarépát meghámozzuk, a cukkinit pedig megmossuk. A zöldségeket felszeleteljük, néhány szeletet vékony csíkokra vágunk és félre tesszük a díszítéshez. (A sárgarépát forró vízben párolhatjuk, és hideg vízzel azonnal leöblíthetjük, így párolás után is megõrzi színét)

A fogasfilére citromlevet csepegtetünk, és 10 percre hideg helyre tesszük. Enyhén megsózzuk és borsozzuk, majd enyhén megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában. A felforrósított vajban 3-4 perc alatt kisütjük, majd melegen tartjuk.

Egy fazékban felolvasztjuk a vajat a zöldségekhez, felöntjük egy kevés levessel, és félpuhára pároljuk benne az elõkészített zöldségeket. Röviddel a fõzési idõ letelte elõtt hozzáadjuk a felszeletelt fõtt burgonyát, és rövid ideig együtt fõzzük. Ha elkészült, sóval, borssal, ecettel és cukorral fûszerezzük.

A fogasfilét elõmelegített tányérokon tálaljuk a zöldkörettel, és a tetejét a csíkokra vágott zöldségekkel díszítjük.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés