2014. Október 26. vasárnap


Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemellfilé
2 ek. liszt
2 ek. margarin
2 ek. napraforgóolaj
4 ek. főzőtejszín
3,5 dl tyúkhúsalaplé
2 mogyoróhagyma
4 tárkonyágacska
2 db babérlevél
só, bors


ELKÉSZÍTÉSE:

Szórjuk meg liszttel, sóval és borssal a csirkemellfiléket. Mérsékelt hőfokon forrósítsuk fel a 2 evőkanál margarint és az egyik evőkanál olajat egy serpenyőben, és a csirkemelleket süssük 6-8 percig mindkét oldalunkon; majd vegyük ki, és tegyük félre.

Közben hámozzuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát és a tárkonyról lecsipkedett levelek egy részét (1-2 levélkét hagyjunk meg a díszítéshez). Tegyük a serpenyőbe a többi olajat, és pároljuk a mogyoróhagymát 1-2 percig. Öntsük rá a húsalaplét, tegyük hozzá a babérlevelet és az összevágott tárkonylevél felét, majd addig főzzük, amíg a lé kb. felére csökken és besűrűsödik. Vegyük ki a babérlevelet, öntsük bele a tejszínt, és a maradék összevágott tárkonyt.

A hússzeleteket tegyük ismét a serpenyőbe, és mindkét oldalukon forrósítsuk át. Ha szükséges, ízesítsünk utána sóval és borssal. Szedjük ki a húsokat, öntsük le a mártással, és díszítsük a félretett tárkonylevelekkel.

Tápérték egy adagban: 5 g szénhidrát, 40 g fehérje, 21 g zsír (telítetlen zsírsav), E-vitamin.



EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

Fogyaszthatják candidások, akár a candida-diéta kezdő szakaszában is. A tárkonyt különösen nem kedvelik a gombák.

Alacsony szénhidrát- és zsírtartalma, magas fehérjetartalma miatt kiváló étel fogyókúrázóknak is. A fogyókúra alatt csökkentett tápanyagbevitel történik, így a szervezet nem biztos, hogy megfelelő mennyiségű vitaminhoz jut. Ha ezt az ételt friss salátával kínáljuk, tökéletes ebédet tálalunk a fogyókúrázó elé.








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés
Ajánló
Ajánló
Ajánló