2017. Június 25. vasárnap


Hozzávalók:
2 közepes méretû csirke, hosszában kettévágva
1/2 csésze friss lime-juice
2 tk. barnacukor
1 csésze ketchup
3 ek. szójaszósz
A páchoz:
3 ek. barna rum
2 ek. víz
1/2 csésze ecet
10 szál apróra vágott zöldhagyma
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 ek. szárított kakukkfû
2 db apróra vágott chili vagy jalapeno paprika
2 ek. növényi olaj
4 tk. barbecue-fûszerkeverék
4 tk. õrölt gyömbér
4 tk. õrölt fahéj
2 tk. õrölt szerecsendió
2 tk. só
2 tk. õrölt feketebors


ELKÉSZÍTÉSE:

A fûszeres pácot egy nappal korábban is elkészíthetjük. Forraljuk fel a rumot és a két evõkanál vizet, hagyjuk lobogni kb. 3 percig. Kicsit hûtsük le, adjuk hozzá az ecetet és a páchoz való többi összetevõt, majd az egészet turmixoljuk össze. A fûszeres pácból szedjünk ki 2 evõkanálnyit egy kisebb edénybe, keverjük össze a cukorral, a ketchuppal és a szójaszósszal.

Tegyük a csirkét egy mélyebb edénybe, csorgassuk rá a lime levét, majd kenjük be a páccal. Fedjük be, és tegyük hûtõbe minimum négy órára (akár egy egész éjszakára is bent hagyhatjuk a hûtõben).

A sütéshez elõször forrósítsuk fel 350°C-ra a barbecue-sütõt. Vegyük ki a csirkét a pácból, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tegyük a sütõre bõrével lefelé, vagy szúrjuk grillnyársra. Mintegy 50-55 perc alatt süssük át.

A tálaláshoz daraboljuk fel a csirkét, és a pácból készített ketchupos-szójaszószos, vagy egyéb grillszósszal tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés