2017. Augusztus 18. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
2 vérnarancs
2 narancs
6 kumquat
1 rózsaszín húsú grapefruit
5 evőkanál cukor
3 evőkanál étkezési keményítő
1 kiskanál vaníliás cukor
1/4 l frissen préselt vérnarancslé
1-2 evőkanál narancslikőr


ELKÉSZÍTÉSE:

A narancsot, a vérnarancsot, és a grapefruitot gondosan meghámozzuk, majd egy tál felett kifilézzük, a kicsorgó levet pedig felfogjuk. A koktélnarancsot megmossuk és felszeleteljük. A vérnarancs levét felfőzzük a filézés közben felfogott gyümölcslével, a cukorral és a vaníliás cukorral.

A hideg vízzel csomómentesen elkevert étkezési keményítőt állandó keverés mellett a gyümölcsléhez adjuk, levesszük a tűzről, végül hozzáadjuk a filézett gyümölcsöt és a koktélnarancs-szeleteket. Narancslikőrrel ízesítjük, üvegtálakba töltjük, és két órára hideg helyre tesszük.


TIPPEK:

A kumquatot koktél- vagy virágnarancsnak is hívják; ha nem tudjuk beszerezni, 2 naranccsal helyettesítsük.

További karácsonyi receptek

 


Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit!







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés