Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Citruskocsonya



citruskocsonya1 [0]
Hozzávalók:
2 vérnarancs
2 narancs
6 kumquat
1 rózsaszín húsú grapefruit
5 evőkanál cukor
3 evőkanál étkezési keményítő
1 kiskanál vaníliás cukor
1/4 l frissen préselt vérnarancslé
1-2 evőkanál narancslikőr

Elkészítés:

A narancsot, a vérnarancsot, és a grapefruitot gondosan meghámozzuk, majd egy tál felett kifilézzük, a kicsorgó levet pedig felfogjuk. A koktélnarancsot megmossuk és felszeleteljük. A vérnarancs levét felfőzzük a filézés közben felfogott gyümölcslével, a cukorral és a vaníliás cukorral.

A hideg vízzel csomómentesen elkevert étkezési keményítőt állandó keverés mellett a gyümölcsléhez adjuk, levesszük a tűzről, végül hozzáadjuk a filézett gyümölcsöt és a koktélnarancs-szeleteket. Narancslikőrrel ízesítjük, üvegtálakba töltjük, és két órára hideg helyre tesszük.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

A kumquatot koktél- vagy virágnarancsnak is hívják; ha nem tudjuk beszerezni, 2 naranccsal helyettesítsük.

További karácsonyi receptek [0]

 


Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit! [0]
Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/themes-inter/rec/citruskocsonya1.htm