2021. Május 18. kedd

Fókuszban: A tanulás

tanulás

Ha egész évben vagy félévben elhanyagoltuk a tanulást, akkor jöhet a sokak számára ismerős tűzoltó módszer, mikor kb. 48 óra alatt magoljuk be az egész anyagot. A vizsga ilyenkor sikerülhet, de a tanultakból később már biztosan nem emlékszünk semmire.


BŐVEBBEN


alvás, tanulás
Fontos döntések meghozatala előtt az ősrégi tanács szerint ajánlatos egyet aludni. Egy kutatás szerint ugyanez érvényes a tanulásra is.
BŐVEBBEN


tanulás
Már néhány napos, összesen két óránál kevesebb tanulás is elég lehet ahhoz felnőtteknél, hogy a gyakorlással érintett agyterületen a szürkeállomány térfogata és sűrűsége, állítják hongkongi kutatók.
BŐVEBBEN


kézírás, tanulás
Jobban tanulnak azok a diákok, akik kézírással és nem gépeléssel rögzítik ismereteiket, illetve nyomtatott szövegből tanulnak, és nem a képernyőről – derítették ki norvég kutatók.
BŐVEBBEN


sport, tanulás
A rendszeres sport a tanulásra is pozitívan hat: egy amerikai kutatás szerint a jobb állóképességű diákok tanulmányi eredménye is jobb.
BŐVEBBEN


tanulás
Egy amerikai kutatás szerint a tanulás közbeni rövid pihenés, illetve szünetek az alváshoz hasonlóan hozzájárulhatnak a frissen szerzett tudás szűréséhez és tárolásához.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés