2021. Október 25. hétfő
Zoe Strimpel pszichológus szerint a közösségi média portál „tökéletes” esküvők és kisbabák képeivel bombázza a szingli nőket, akiknél emiatt irigység és voyeurizmus alakul ki. A jelenség negatívan hat az egészségre, hiszen azt az érzetet kelti, hogy az egyén életéből valami hiányzik. Az is rendkívül „romboló hatású” rájuk nézve, hogy a partnerjelölteket a valósnál közelebb érezhetik magukhoz, mert annyi mindent tudnak róluk.

Az egyedülálló nőknek hanyagolniuk kellene a Facebook használatát, mert ismerőseik „tökéletes élete” negatívan hat rájuk – figyelmeztetett a szakértő. „A szinglik gyakran csak a tökéletes párok tökéletes esküvőinek és tökéletes kisbabáinak képére fókuszálnak” – magyarázta Strimpel, aki a Cambridge-i Ötletfesztiválon tartott előadásának alkalmával fejtette ki álláspontját a témával kapcsolatban.

A pszichológus úgy véli, hogy a Facebook-profil törlése segít „kordában tartani a leskelődés iránti ínycsiklandó, ugyanakkor keserű igényt, ami irigységgel és talán egy kis nárcizmussal is vegyül”. Strimpel a Férfidiéta című könyv szerzőjeként hozzátette, hogy a gyengébb nem tagjai túl sok időt töltenek a lehetséges kérők online adatlapjának böngészésével. Szerinte az életrajzi információk arra biztatják a hölgyeket, hogy mélyreható elemzésekbe bocsátkozzanak a jelölteket illetően. Az egyedülálló nők függővé válhatnak az olyan információktól, amelyekről nem is kell tudniuk – mondta a szakértő. Például előfordulhat, hogy egy lehetséges udvarlónak barátnője van, és ez féltékenységet kelt, noha ennek az érzésnek nincs alapja, hiszen nem is történt semmi. „A Facebook jóvoltából tudhatjuk az édesanyja nevét, a legutóbbi nyaralásának részleteit, megnézhetjük az exeit, és kideríthetjük, kivel tölti a szabadidejét. Rengeteg pszichológiai érv támogatja a közösségi médiától való távolmaradást” – érvelt Strimpel.


Forrás: Medipress
2013. 11. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés