2021. Április 12. hétfő
Funkcionális mágneses képalkotás (fMRI) segítségével felfedezte fel a Yale Egyetem kutatócsapata, hogy a pedofilek agyi aktivitása határozottan különbözik az átlagemberekétől.

Amikor erotikus képeket mutattak nekik, a pedofilek hypothalamusában (többek között az ébrenlétért és hormonfelszabadulásért felelős agyi központ) kisebb volt az aktivitás, mint egészséges emberek esetén.

pedofil agy

A tanulmány, mely a Biological Psychiatry című lapban jelent meg, elsőként támasztja alá bizonyítékokkal, miben tér el a pedofilok agyműködése a normálistól. „Megfigyelésünk az első lépés a pedofília neurobiológiájának feltérképezése felé, amely hozzájárulhat új és hatékony gyógymódok kifejlesztéséhez.” – mondta Dr. Georg Northoff, a kutatás vezetője.

„Nem tudni, hogy a kutatásban említett eltérő agyi aktivitási mintázatok alapján megjósolható-e, hogy kiből lesz pedofil" – írta Dr. John Krystal szerkesztői kommentárjában. „Az eredmények azonban segítenek megérteni a rendellenesség összetettségét. Az agyi aktivitás eltérései tehetik hajlamossá a pedofil egyént arra, hogy a stimulációk más formáit keresse.” – tette hozzá Dr. Krystal.


Forrás: Medipress
2007. 09. 28.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés