2019. Szeptember 21. szombat
A narancs magas C-vitamin és antioxidáns tartalma régóta közismert, az azonban eddig nem volt az, hogy egy egész gyümölcs elfogyasztása miért egészségesebb, mintha az alkotóelemeket külön-külön vennénk magunkhoz.

„Valami miatt egy narancs elfogyasztása sokkal jótékonyabb hatású a szervezetünkre, mintha ugyanazt a mennyiségű C-vitamint tablettákban fogyasztanánk el – nyilatkozta Tory parker, a Brigham Young Egyetem munkatársa, aki a témában végzett vizsgálatai alapján azt gondolja, hogy az antioxidánsok keverékének megfelelő aránya lehet a megoldás kulcsa.

narancs, C-vitamin

Minden alkalommal, ha szénhidrátot, vagy zsírokat viszünk be a szervezetünkbe, megnöveljük a vérünkben lévő szabad gyökök számát, magyarázza Parker. Idővel ez megnöveli a szívbetegségek és az érszűkület kialakulásának esélyeit, de az étkezések után néhány órával elfogyasztott gyümölcs védelmet biztosít a betegségek ellen.

A kutatók a narancs számos antioxidánskombinációját azonosítottak, amelyekből a két legfontosabb a heszperidin és a naringenin.

A vizsgálatok eredményeit a Journal of Food Science című folyóiratban publikálták.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés