2020. Augusztus 04. kedd
Átlagosan többet mozognak a kutyatulajdonosok, mint a konditerembe járók, és jobban is érzik magukat közben – derül ki egy brit felmérésből.

Az ötezer ember, köztük háromezer állatbarát megkérdezésével készült felmérés szerint a kutyások hetente átlagosan valamivel több mint öt és fél órát töltenek napi sétáltatással, ezenkívül hetente átlagosan háromszor hosszabb sétára is elviszik kedvencüket, ami további két és fél óra mozgást jelent.

mozgás

A kutya nélkül élők ezzel szemben átlagosan csupán egy óra húsz percet töltenek a konditeremben, vagy éppen kocogással, sétával – olvasható a The Daily Telegraph brit napilap internetes kiadásában.

Ezen kívül úgy tűnik, hogy a kutyások jobban is élvezik tagjaik megmozgatását, mint a kondiba járók. A gazdik 86 százaléka úgy nyilatkozott, hogy élvezi a napi sétáltatást, s csak 22 százalékuk mondta, hogy néha tehernek érzi azt. Ezzel szemben a kondisoknak csupán 16 százaléka válaszolt úgy, hogy mindig örömmel jár a terembe, míg 70 százalékuk azt mondta, általában nem leli igazán örömét a testmozgásban.


Forrás: MTI

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés