2021. Április 23. péntek
Azt gondolnánk, a nyári hónapokban az emberek többségét kizárólag a gondtalan nyaralás foglalkoztatta. A Magyar Szív Egyesület másfél éve indított koleszterinkampányának idei nyári akcióján mégis több mint 1500-an nézették meg koleszterinszintjüket a fővárosi ingyenes koleszterinszűréseken, így megtették az első fontos lépést egészségük érdekében.

Tavaly januárban a Magyar Szív Egyesület riasztó statisztikai adatokat és elemzéseket tárt a nyilvánosság elé. Az összefoglaló kutatási eredményekből a magyar lakosság régóta sejthető, meglehetősen rossz általános egészségügyi állapotának képe bontakozott ki.

koleszterinszint

Kiderült, hogy a hazai lakosság koleszterintudása nem közelíti meg az ideális mértéket, ezért megszületett az első oktató-szűrő koleszterinkampány gondolata. A folyamatos szűrővizsgálatok és az oktatókampány hatására egyre többen tudják, hogy a magas koleszterinszint tünetek nélkül öl, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentős kockázati tényezője a magas koleszterinszint, amely hatékonyan csökkenthető az életmód és a táplálkozás átalakításával.

A Flora pro.activ márka, felismerve a helyzet és a feladat súlyát és fontosságát, idén csatlakozott a hazai egészségügyi prevencióban eddig példa nélkül álló koleszterinkampányhoz, majd a kampány általános támogatójaként megjelent a Magyar Vöröskereszt is.

A 2008 nyarán, júniustól augusztusig zajló koleszterinkampány fővárosi szűrőakciója sikeresen zárult: összesen 1575-en vettek részt. Örvendetes hír, hogy a jelentkezők több mint 60%-ának volt normál értékű a koleszterinszintje, míg kiugróan magas értéket mindössze 17 esetben állapítottak meg. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a résztvevők 39%-ánál emelkedett koleszterinszintet állapítottak meg, ami komoly jelzésértékkel bír.


Forrás: Akció PR
2008. 10. 14.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés