2019. December 07. szombat


Hozzávalók
45 dkg pulykamellfilé
fél kávéskanál őrölt gyömbér
fél kávéskanál paprika
2 ek. olívaolaj
3 ek. szójaszósz
1 ek. méz
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál kakukkfű
só, bors, szerecsendió


ELKÉSZÍTÉSE:

A marinádhoz keverjük össze egy tálban az apróra vágott fokhagymát, a fűszereket, a mézet, az olajat és a szójaszószt, valamint 1 evőkanál vizet. A lebőrözött, szeletekre vágott pulykamellet finoman klopfoljuk ki, és tegyük bele a marinádba. Hűtőben 4-6 órán át hagyjuk pácolódni, majd grillen pár perc alatt süssük meg a hússzeleteket.

Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 8 g; koleszterin: 70 mg; nátrium: 333 mg; szénhidrát: 6 g; fehérje: 28 g.


TIPPEK:

Párolt zöldséggel vagy salátával tálaljuk.

További koleszterinszegény receptek








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés