2017. Augusztus 23. szerda


Hozzávalók
20 dkg marcipán
1 dl kristálycukor
1 dl porcukor
2 db tojásfehérje
1/2 ek. vanília aroma
3 ek. liszt
1 dl fenyőmag
1 csipetnyi só


ELKÉSZÍTÉSE:

A marcipánt lereszeljük és összekeverjük a cukorral. A művelethez konyhai keverőt is használhatunk. Adjuk hozzá a tojásfehérjét és a vanília aromát. Mikor ez is összeállt, keverjük bele a lisztet és a sót.

Formázzunk belőle kis kekszeket, tetejüket szórjuk meg fenyőmaggal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket és a kb. 160°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Negyed óra - húsz perc alatt szép aranybarnára pirult süteményeket kapunk.

További karácsonyi receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés