2020. Szeptember 26. szombat

Grill lazac

Hozzávalók 4 személyre:

• 40 dkg lazacfilé,

• 1 db zsenge cukkini

• 1 db citrom

• 2 csomag mozarella golyócska

• 4 db közepes sonkahagyma vagy lilahagyma

• 2-3 evőkanál olívaolaj

• só, ízlés szerint bors

• 1 ek. Sült hal fűszerkeverék

Elkészítés:

A lazacfilét kockára vágjuk, bekenjük az olivaolajjal és a fűszerekkel, hagyjuk pácolódni minimum egy éjszakán át a hűtőben. A cukkinit a citrommal és a hagymával együtt együtt kockára vágjuk, a friss citrom levét ráfacsarjuk, és ízlés szerint borsozzuk, de sót nem teszünk hozzá, összeforgatjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap sorra a nyársra húzzuk az összetevőket a hallal együtt, ügyelve arra, hogy a citrom a hal mellé kerüljön. Alumínium tálcán az izzó faszénre tesszük, grillezzük.

Extra tipp:

A megmaradt páclevet vajjal keverjük el, kicsit forraljuk ízlés szerint sóval, magas zsírtartalmú tejszínnel, szórjuk meg 1-2 evőkanál liszttel. Találáskor kínáljuk a nyárs mellé. Sajt, tejföl is elfér ebben a pazar mártásban.



Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés