2024. Május 20. hétfő
Mediterrán könnyű nyári vacsora a grillezés élményével. A gondos előkészületek garantálják a pompás ételt.

Hozzávalók

• 45 dkg kárász

• 1 citromból nyert citromlé

• 2 kk só

• 2 ek fűszerpaprika

• 4 evőkanál finomliszt

Grillhal2 A fűszeres masszához

• 1 fej fokhagyma

• 2 citromból nyert citromhéj

• 1 citromból nyert citromlé

• 2 kk bors (őrölt)

• 1 kk négyszínű bors (durvára vágott)

Gyógyfű Sült hal fűszerkeverék (ízlés szerint)

Elkészítés

• A megtisztított halakat szeletekre vágjuk.

• 1 citrom levével meglocsoljuk őket, pici sót szórunk rájuk, és állni hagyjuk 1 órát.

• Ezalatt 2 citrom héját lereszeljük, a fej fokhagymát áttörjük, és a fűszerekkel, 1 citrom levével összekeverjük a masszát.

• Ha letelt az egy óra, a halszeleteket bevagdossuk kockásra, és beledörzsöljük a fűszeres masszát.

• A lisztet és a pirospaprikát összekeverjük, és a halszeleteket megforgatjuk benne.

• Grillen készre sütjük őket.


Forrás: vital
2021. 05. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés