2020. Október 28. szerda
A fogamzásgátló tablettát szedő nők nagy része megkönnyebbülten sóhajt fel, amikor megjön a menzesze, ugyanis nem bízik meg teljes mértékben a tabletta hatékonyságában. A modern fogamzásgátlók nagyon pontos szedés mellett nyújtanak csak biztos védelmet. Ennek ellenére ezek a nők mégsem választanak más fogamzásgátló módszert.

Egy gyógyszergyártó cég felkérésére született amerikai felmérés szerint a fogamzásgátló tablettát szedő nők 79%-a aggódik a módszer hatékonysága miatt, ennek ellenére 39%-uk mégis ennél a módszernél maradt öt vagy még több éven át.

fogamzásgátló, tabletta, gyógyszer

Szeretkezés közben a nők leginkább az örömszerzés (29%) és a testalkatuk miatt (24%) aggódnak; a gyógyszer hatékonyságával kapcsolatos félelmek már csak kevesek (6%) agyába fészkelik be magukat az intim pillanatokban. Ha valami baki csúszik a gyógyszerszedésebe, ez az arány 62%-ra emelkedik.

Márpedig baki gyakran előfordul: a válaszadók 46%-a elfelejti bevenni a tablettát, ha felborul a napirendje, ennek megfelelően a 18-34 éves nőknek csak viszonylag kis része, 23% gondolja úgy, hogy a naponta szedendő tabletta a legmegfelelőbb fogamzásgátlási módszer számára.

A fogamzásgátlót használók 80%-a főként a terhesség megelőzésére él ezzel a módszerrel, 93%-uk azonban nem tud arról, hogy a nem kívánt terhességek egy része a fogamzásgátló használata mellett következik be.

Mary Jane Minkin, a Yale Egyetem orvosi karának szülész-nőgyógyász professzora szerint a teherbe eséshez elvileg elég csak egy tablettát kihagyni, ezért ha valaki nem bízik meg az általa használt módszerben, nem kellene ragaszkodnia hozzá, hanem számára megfelelőbb megoldást kellene keresni.


Forrás: Medipress
2008. 10. 20.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés