2017. Március 28. kedd


Hozzávalók
1 kg liszt
30 dkg vaj
30 dkg cukor
25 dkg melasz vagy kukoricaszirup
3 tojás
3 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál őrölt szárított narancshéj
2-2 teáskanál őrölt fahéj, gyömbér és szegfűszeg


ELKÉSZÍTÉSE:

A melaszt vagy a kukoricaszirupot forraljuk fel a fűszerekkel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, és addig keverjük, míg ki nem hűl. Adjuk a szódabikarbónát a liszthez; egy másik edényben keverjük habosra a tojásokat és a cukrot.

Kisebb adagokban keverjük a vajas sziruphoz a lisztet és a cukros tojást, és gyúrjuk össze. Tekerjük fóliába, és egy éjszakán át pihentessük a hűtőben.

A sütőt melegítsük elő 200ºC-ra. Kilisztezett gyúródeszkán nyújtsuk vékonyra a tésztát, süteményszaggatóval vágjuk formára, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 10 perc alatt süssük világosbarnára.

Szorosan zárható fém- vagy műanyag dobozban sokáig eláll.

További karácsonyi receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés