2020. Július 10. péntek
Öt éven belül piacra kerülhet a férfiak számára kialakított fogamzásgátló szer, vélhetően nem tabletta, hanem injekció formájában – derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által támogatott német kutatásokból.

Az elképzelések szerint a hormoninjekciót két havonta kellene beadni a férfiaknak ahhoz, hogy a nők által szedett tablettához hasonló hatást érjenek el az anyaggal.

férfi, fogamzásgátló, injekció

A Münsteri, valamint a Hallei Egyetemem 2009 óta folynak kutatások a témában. Németországban jelenleg 80 pár vesz részt a programban, mindeddig teljes megelégedettséggel – számoltak be a tudósok.

A münsteri szakemberek szerint az első injekció után három hónappal a férfiak szervezete már nem termelt spermiumot. Mint mondták, a mechanizmus ugyanolyan megbízható, mint a klasszikus tabletta, és a sterilizáláshoz hasonlóan biztos is.

  

Németországban a fogamzásgátló tabletta jelenti a legnépszerűbb védekezési módszert a nem kívánatos terhességek ellen. A 20 és 29 év közötti nők között 72 százalék használja a tablettát, a 20 és 44 év közötti korosztályban pedig 55 százalék ez az arány.


Forrás: MTI
2010. 05. 08.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés