2017. Október 22. vasárnap


Hozzávalók 4 személyre:
fél tk. olívaolaj
1 tk. vaj
2 közepes méretű póréhagyma
4 közepes méretű fehérrépa kockára vágva
1 kisebb sütőtök, hámozva, kimagozva, kockára vágva
1 kisebb burgonya, hámozva, kockára vágva
6 csésze csirkealaplé
só, frissen őrölt bors
1/3 csésze tej vagy főzőtejszín
őrölt szerecsendió ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉSE:

Egy közepes méretű edényben hevítsük fel kissé a vajat és az olajat. A póréhagymát vágjuk finomra (a zöldjéből is vágjunk bele egy keveset), és pároljuk üvegesre (12-15 perc). Keverjük bele a fehérrépát, a tököt, a burgonyát és a csirkealaplevet. Sózzuk, borsozzuk. Fedjük le és lassú tűzön főzzük további 40 percig vagy ameddig a zöldségek meg nem puhulnak.

Vegyük le a tűzről, várjuk meg, amíg kicsit kihűl, majd turmixoljuk össze az egészet. Tegyük vissza a tűzhelyre, hevítsük fel kissé, majd engedjük fel a tejjel (tejszínnel). Végül adjunk hozzá csipetnyi szerecsendiót.

Tálaláskor szórjuk meg egy kis finomra vágott petrezselyemmel.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés