2020. Október 26. hétfő
A mostanában divatos bélelt szőrmecsizmák, bár a hírességek és a kényelmes viseletet kedvelők körében egyaránt nagyon népszerűek, növelhetik a gombás fertőzések esélyét, főleg ha zokni vagy harisnya nélkül hordják őket.

„Minden lábbeli, amely nem szellőzik rendesen, gombásodást okozhat – idézte a New York Daily News Mitchell Greenbaum, a St. Francis Kórház szakemberének szavait. Számos csizma létezik, melyek melegen tartanak ugyan, de a lábunk közben beleizzad. Zokni nélkül pedig nincs, ami felszívja az izzadságot, így kiváló táptalaj keletkezik a gombák számára.”

csizma, bőrgomba

Oliver Zong, a NYC Footcare munkatársa hozzátette: „A gombák sötét, nedves helyen tenyésznek, vagyis a mostanában nagyon trendi bélelt csizmák belseje ideális hely a számukra.”

Gregg Cohen, a Long Island College Kórház munkatársa arra hívja fel a figyelmünket, hogy ha bőrpirosodást, bőrhámlást, viszketést érzünk a lábunkon, illetve hólyagokat, repedéseket észlelünk, akkor tudhatjuk, hogy gond van. A zokniviselés, a láb időnkénti szellőztetése, és a hintőpor használata viszont egyaránt csökkentik a gombás fertőzések kialakulásának esélyét.


Forrás: Medipress
2011. 01. 14.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés