2020. Július 08. szerda
Azok a nők, akik a tejsavtermelő vaginális baktériumok egy bizonyos összetételével rendelkeznek, nagyobb eséllyel kapnak Chlamydia-fertőzést egy friss kutatás szerint.

Ez az információ a szakembereknek annak megértésében is segít, hogy milyen egészséges baktériumszint az, amely nagyobb védelmet jelent a nők számára a nemi betegségekkel szemben.

Agyunkat fiatalító művészet >>>

A gombás fertőzés és a bakteriális vaginosis ugyan nem nemi betegségek, de vagina a pH-szintjének kibillenését jelzik, ami növeli a szexuális úton terjedő betegségek kockázatát is. Az ilyen nőknél nagyobb a HIV-fertőzés kockázata is.

Az amszterdami VU University Medical Center munkatársai egészséges nőktől gyűjtöttek hüvelyváladék-mintát, hogy meghatározzák baktériumprofiljukat. Az a 61 nő, akinél egy évvel később a chlamydia-teszt pozitív lett, nagyobb arányban rendelkeztek egy bizonyos baktériumtípussal, amelynek neve Lactobacillus iners (L. iners). Az egészséges hüvelyben nagyjából 80 típusú baktérium él, amelyek az egyensúly fenntartásában különösen fontos szerepet játszanak.


Forrás: Medipress
2017. 11. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés