2024. Április 18. csütörtök


Hozzávalók:
4 sertéskaraj (egyenként 1 cm vastag, összesen 600 g)
2 közepes méretû narancs
3 újhagyma
1 ek. vaj vagy margarin
1 ek. olaj
1/8 l tyúkhúsalaplé
2 evõkanál ketchup
fekete bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A karaj felesleges zsíros részét levágjuk. Nagyobb serpenyőben a vajat és az olajat felforrósítjuk. A húsdarabokat sóval és borssal ízesítjük, és egy oldalon 4 percig sütjük.

Közben 1 narancs héját finomra reszeljük és félrerakjuk. Mindkét narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belsõ, fehér hártya is lekerüljön róla. A narancs húsát keresztben karikára vágjuk, a magokat közben óvatosan eltávolítjuk

A karajt megfordítjuk és 3 percig tovább sütjük, amíg a húsba beleszúrva tiszta lé nem buggyan ki belõle. Közben az újhagymákat megtisztítjuk, megmossuk, és durvára vágjuk. A tyúkhúsalaplét és a ketchupot csészében elkeverjük. A kész karajokat tálra tesszük át, majd lefedve melegen hagyjuk.

Ekkor a hagymát a serpenyőben kb. 2 percig pároljuk, amíg össze nem esik. A leveskeveréket hozzáöntjük, majd állandó keverés mellett felforraljuk.

A narancskarikákat és a hús sütés közben keletkezett levét beleöntjük a szószba. Tetszés szerint sóval és borssal ízesítjük. A szósszal leöntjük a hússzeleteket, majd megszórjuk a reszelt narancshéjjal. Azonnal tálaljuk.

Személyenként körülbelül 34 g fehérjét, 20 g zsírt, és 11 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés