2024. Március 28. csütörtök


Hozzávalók:
A habhoz:
750 g rebarbara
2 evõkanál zabpehely
100 g barnacukor
1 tojásfehérje
1 rúd fahéj
1 citrom reszelt héja
1/8 l száraz fehérbor
A pehelyhez:
100 g zabpehely
3 evõkanál barnacukor


ELKÉSZÍTÉSE:

Egy nagy fazékban melegítsük fel a bort, a citromhéjat, a 100 g cukrot és kb. 10 percig lassan fõzzük. Közben mossuk meg és tisztítsuk meg a rebarbarát. A héját húzzuk le, és vágjuk fel 2 cm-es darabokra. A rebarbaradarabokat tegyük a szirupba, és lefedve fõzzük puhára. Vegyük ki a fahéjat, keverjük hozzá a zabpelyhet, és két tálban elosztva hûtsük ki.

Egy serpenyõben pirítsuk meg a zabpelyhet cukorral, és hûtsük ki.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a rebarbara feléhez. Tálaláskor rakjuk rétegesen a poharakba a kompótot és a rebarbarahabot. A pirított zabpehellyel szórjuk meg a hab tetejét.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés