2024. Március 29. péntek


Hozzávalók:
30-40 dkg darált csirkemell vagy pulykamell (esetleg bárányhús)
3 közepes nagyságú padlizsán
3 nagy szem burgonya
Besamelmártáshoz:
2 tojás
2 evõkanál liszt
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1dl tej


ELKÉSZÍTÉSE:

A padlizsánt egészben megsütjük, majd szeletekre vágjuk. A krumplit megfõzzük, és szintén felszeleteljük. A húst borssal, pirospaprikával, sóval, apróra vágott kakukkfûvel, zsályával és sóval fûszerezzük, és kevergetve fehéredésig sütjük.

A besamelmártáshoz a tejben áthevítjük a lisztet, majd a tûzrõl levéve kihûtjük. Ha kihûlt beleütünk két tojássárgáját, majd belekeverjük a tejszínt, a tejfölt, megsózzuk.

Egy tepsibe lerakunk egy sor padlizsánt, egy sor húst és egy sor krumplit, majd leöntjük a mártással. Megint egy sor padlizsán, majd újra mártás következik. Tetejére reszelt sajtot szórunk, esetleg zsemlemorzsát. Diónyi margarint teszünk rá és kb. 1 órát sütjük, míg piros nem lesz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés