2024. Március 28. csütörtök


Hozzávalók 10 darabhoz:
40 dkg bõr és szálka nélküli tengeri halfilé (lehet harcsa vagy süllõ is)
5-5 dkg zabés búzapehely
3 dl tej
1 evõkanál szezámmag
2 evõkanál hántolt apraforgómag
1 vöröshagyma
1 tojás
kb. 1 kiskanál só
1 mokkáskanál fekete bors
2 evõkanál citromlé
3-4 evõkanál zsemlemorzsa
A sütéshez: olaj


ELKÉSZÍTÉSE:

A tejet fölforraljuk, majd a pelyheket és a magokat beledobjuk, lefödve duzzadni-hûlni hagyjuk. A halat ledaráljuk, a lereszelt vöröshagymával, a tojással és a kifacsart pelyhekkel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A masszából jó féltenyérnyi pogácsákat formálunk, kissé ellapítjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Kb. ujjnyi forró olajon, közepes tûzön, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.

Szerző Hargitai György








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés