2024. Április 25. csütörtök


Hozzávalók:
2 fej apróra vágott vöröshagyma
1 ek olívaolaj
1 tk kakukkfû
1 tk bazsalikom
1 tk szárított petrezselyem
só és bors ízlés szerint
1 csésze sherry
1,5-1,8 kg borjúmáj
1 ek friss petrezselyem
A croutonhoz:
2 vastagabb szelet kenyér kis kockákra vágva
1/8 csésze olívaolaj


ELKÉSZÍTÉSE:

Egy nagyobb serpenyõben hevítsünk fel egy kevés olajat és pirítsuk benne üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a bazsalikomot, a petrezselymet, sózzuk és borsozzuk, majd öntsük fel a sherryvel Csökkentsük a hõmérsékletet és hagyjuk, hogy összefõjön az egész. Amíg a sherryben dolgoznak a fûszerek, vágjuk kisebb kockákra a májat, majd adjuk a fûszeres léhez. Keverjük össze az egészet és fõzzük még 6-7 percig. Ha kezd kiszáradni ,öntsünk rá még egy kis bort. Szervírozzuk a kenyérbõl készült kis croutonokkal és a friss petrezselyemmel.

A crouton elkészítéséhez permetezzünk egy kevés olívaolajat a kenyérkockákra, úgy, hogy azok minden oldalára többé-kevésbé egyformán jusson, rázzuk össze, majd közepesen forró serpenyõben pirítsuk át az egészet.

Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 15,7 g, koleszterin: 402 mg, nátrium: 658 mg, teljes szénhidrát: 39,3 g, rosttartalom: 2,4 g, fehérje: 26,6 g









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés