2022. Október 05. szerda

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Hímvesszőfájdalom önkielégítés és szex után

Tisztelt Doktor Úr!

Úgy gondolom nincsen komoly problémám. Annyit szeretnék megkérdezni, hogy önkielégítés, illetve szex után van amikor fáj a hímvesszőm tövénél. Olyan mintha húzódna, de ez annyira jelentéktelen fájdalom, hogyha másra figyelek akkor nem érzem egyáltalán, és el is múlik idővel, talán lehet hogy beképzelem, lehet hogy csak felnagyítok egy természetes érzést. Az érzésről még annyit, hogy olyan mint amikor valakinek merevedése van, és akkor fel-fel emeli a hímvesszőt a lent lévő izmokkal, szalagokkal (nem a kezével), de amikor a hímvessző visszaesik, akkor az érzés meg is szűnik, nos nálam ez az érzés tovább tart, de nem a fel-fel emelgetés után jelentkezik.

Először ha jól emlékszem akkor jelentkezett, amikor először volt rajtam óvszer, és akkor is közösülés után, bár ha kétszer szeretkeztünk akkor volt, hogy második szeretkezés közben is. A szexet félretéve akkor is éreztem ezt az érzést, amikor WC-n voltam (illetve utána) és idegességemben nem tudtam pisilni, ugyanakkor meg nyomtam, mint süket az ajtót, feszítettem ott lent, de persze, hogy nem jött, mert pisilni nem így kell. Kezdetben amikor feszítettem ott lent, nem éreztem ezt a tompa fájdalmat, csak a sokadik eset után. Az esetek nem szorosan követték egymást.

(Ez, hogy nem tudtam pisilni egy pszichés probléma nálam, ebben 100%-ig biztos vagyok, és már sokat javultam ezen a téren, már sokkal ritkábban fordul elő ez a probléma, mert rájöttem, hogy a figyelem megfelelő irányítása kulcsfontosságú, és igyekszek máshogy viszonyulni az élethez mint korábban, több lelkesedéssel.)

Kell-e orvoshoz forduljak?

Köszönettel:

HarcosKedves Harcos, leginkább két dolog merül föl. Az egyik, hogy valóban egy apró, természetes érzést nagyít föl. A másik, hogy a jelenség összefügg kissé hevesebb önkielégítéssel-aktussal és a szalagok vongálódásával. Ez is ártalmatlan. Ha a dolog javul, vagy legalább nem romlik, nem igazán indokol orvoshoz fordulást.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés