2024. Július 23. kedd

Fókuszban: A jóga

jóga, szex, tantra, tantrikus

A tantrikus jógáról és a tantrikus szexről sok téves és misztikus elképzelés él. Valójában a szexualitás a jógában, illetve a tantrában nem egyszerű művelet.


BŐVEBBEN


derékfájás, jóga, nyújtás
A derékfájás elmulasztását a jógagyakorlatok nagyjából ugyanannyira segítik, mint a hagyományos fizioterápia során használt nyújtógyakorlatok. A jógához kapcsolódó meditációnak azonban nincsen testi hatása – állapították meg amerikai kutatók vizsgálatukban.
BŐVEBBEN


bikram jóga
Az egyik legdivatosabb jógairányzat az izzasztó bikram jóga, ami remek testgyakorlási forma, fejleszti a testi és szellemi állóképességet, azonban sajnos nem fogyaszt, és egészségügyi veszélye is van – hívják fel a figyelmet szakértők.
BŐVEBBEN


jóga, étkezés
A rendszeresen jógázók között kevés a kövér ember, túlsúlyosság esetén pedig a jógázás elősegíti a fogyást is, de meglepő módon nem azért, mert rendszeresen mozognak.
BŐVEBBEN


jóga, asztma
A heti pár alkalommal végzett jógázás, például a harcos vagy a fa póz művelése csökkentheti az asztma tüneteit és javíthatja az asztmások életminőségét – állapította meg egy kutatás, mely a Hatha jóga asztmára gyakorolt hatásait tanulmányozta.
BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés