2024. Március 29. péntek


Hozzávalók
25 dkg liszt
25 dkg cukor
30 dkg margarin
7 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl olaj
1 citrom reszelt héja
5 dkg kevert csonthéjas gyümölcs, pl. dió, mandula, mogyoró
20 dkg csokoládé
30 dkg vegyes csemege: aszalt, kandírozott gyümölcsök (pl. mazsola, sárgabarackszilva, kandírozott narancshéj, birsalmasajt); színes, zselés cukor (pl. szaloncukor)


ELKÉSZÍTÉSE:

A csonthéjasokat, az aszalt gyümölcsöket és a zselés cukrokat apróra vágjuk és lisztben meghempergetjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a felolvasztott margarint, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a gyümölcsöket. Alaposan összedolgozzuk. A sütőformát, mely lehet őzgerinc- vagy kuglófforma, kivajazzuk és belisztezzük, és beleöntjük a masszát.

Előmelegített sütőben, lassú tűznél (kb. 130-140ºC-on) sütjük 50-60 percig. A formában hagyjuk kihűlni. Ezt követően kiboríthatjuk az edényből és bekenhetjük felolvasztott csokoládéval, amihez kevés olajat is adagolhatunk; vagy megszórhatjuk porcukorral. Kínáláshoz ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

 További karácsonyi receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés