2017. Június 25. vasárnap


Hozzávalók:
8 kisebb burgonya
300 g friss vagy mélyhûtött kelbimbó
200 g sárgarépa
175 g majonéz
1 evõkanál dijoni mustár
1 evõkanál borecet
2 teáskanál "zellermag" (zellertermés)
1 evõkanál felaprított metélõhagyma vagy petrezselyemzöld
bors


ELKÉSZÍTÉSE:
Vizet forralunk fel, melybe beletesszük az alaposan megmosott és hámozás nélkül megfelezett burgonyát. 15 percig lassan forraljuk, amíg meg nem puhul. Ezalatt megmossuk és megtisztítjuk a kelbimbót, meghámozzuk a répát, és ferdén körülbelül 5 mm vastag szeletekre vágjuk. Másik serpenyõben, kevés vízben a kelbimbót és a répát 10 perc alatt megfõzzük, úgy, hogy ne legyen puha.

Kis tálban habverõkanállal összekeverjük a majonézt, mustárt, ecetet és a "zellermagokat", majd sóval-borssal ízesítjük.

A zöldséget szûrõben jól lecsepegtetjük, majd egy lapos tálon szépen elrendezzük. Kevés mártást öntünk rá, megszórjuk metélõhagymával, és azonnal tálaljuk. A többi mártást külön kínáljuk a zöldségtálhoz.

Ez az ízletes téli zöldségkeverék jól illik hátszínsülthöz vagy baromfihoz. Vegetáriánusoknak 2 személyes fõfogásként elegendõ, köretként 8 személynek.

Személyenként körülbelül 4 g fehérjét, 18 g zsírt, és 17 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés