2014. Október 25. szombat


Hozzávalók 4 személyre:
1 db kb 2 kg-os sütőtök
4 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
4 szál zöldhagyma
2 zöldségleveskocka
2 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors, só


ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőtököt meghámozzuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Az olívaolajon a felaprított hagymát, az összezúzott fokhagymát, és 2 szál felszeletelt zöldhagymát 2 percig pároljuk, hozzáadjuk a sütőtököt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a sütőtököt, majd hozzáadjuk a leveskockákat.

Lassú tűzön, fedő alatt 3 percig főzzük. Turmixgéppel összetörjük, átpasszírozzuk, sózzuk, borsozzuk, utána még 2 percig főzzük.

Tálaláskor felszeletelt zöldhagymával díszítjük.


TIPPEK:
Ha a nagyobb darabokra vágott tököt pár percig sütőben sütjük, könnyebb lesz meghámozni.

EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

A sütőtök magas béta-karotin-tartalmú zöldség, mely erőteljesen serkenti az immunrendszert, rákmegelőző hatású, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés
Ajánló
Ajánló
Ajánló